IMPORTANT

Întârzieri la plata salariilor asistenților personali din Petrova și Strâmtura

Publicat cu

pe

Au fost multe probleme discutate la întâlnirea Comisiei de Dialog Social a județului Maramureș, la care a participat și prefectul Rudolf Stauder. Confederația Națională Sindicală „Cartel Alfa” Maramureș a ridicat mai multe probleme, care au nevoie urgentă de rezolvare.
În cadrul ședinței s-a discutat despre situația salarială a colectivului din cadrul Centrului Medico-Social Târgu Lăpuș, despre neacordarea voucherelor de vacanță mai multor instituții în perioada 2022-2024, neacordarea normei de hrană pentru Poliția Locală și lipsa actualizării salariilor conform prevederilor OUG nr. 53/2024, în municipiul Baia Mare, fonduri insuficiente pentru acordarea în integralitate a salariilor la nivelul DGASPC Maramureș, respectiv întârzieri la plata salariilor pentru asistenții personali din comunele Petrova și Strâmtura.
„Doar de la aceste entități am primit semnale că nu ar fi fost achitate salariile. La Politia locală norma de hrană le-o dă, ba nu le-o dă. Dacă ies și își cer drepturile sunt amenintați că sunt dați afară. Așa se lucrează la noi. Chestia asta, că nu sunt bani, asta e o minciună, da-i omului ce e cerut prin lege. La DGASPC sunt alte probleme, sunt procese câștigate, unde trebuie achitate niste sume. Toate procesele intentate DGASPC pe drepturi salariale le-am câștigat, dar problema e că se plătesc banii cum se plătesc. Lucrează subdimensionat. Unul pe noapte, ceea ce e anormal. Sanse de rezolvare sunt prin dialog, dar si prin iesire in stradă”, ne-a declarat Florin Hossu, liderul Cartel Alfa Maramureș.
Am cerut primarului de Strâmtura un punct de vedere pe acest subiect, iar până la această oră nu l-am primit. Dacă îl vom primi îl vom publica.
Dragoș HOJDA

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version