ADMINISTRATIE

INTENȚIE – Orașul Vișeu de Sus ar putea avea o centură ocolitoare

Publicat cu

pe

În această perioadă, cu ajutorul unei firme de proiectare, se realizează studiile de teren, topografice si geotehnice, pe baza carora vor fi stabilite solutiile tehnice ale obiectivului de investitii, care creionează ceea ce va fi Centura  Ocolitoare a orașului Vișeu de Sus.
Realizarea acestui proiect are la baza urmatoarele criterii principale:
– afectarea unui numar cat mai mic de case;
– realizarea unui traseu de drum nou, care sa evite traversarea spatiului construit;
– scurtarea timpului de calatorie pentru ocolirea orasului- circa 5 minute pe un traseu de aproximativ 4km lungime;
-cresterea sigurantei circulatiei in trafic;
– degrevarea orasului de traficul greu, reducerea poluarii sonore si a aerului;
Soluțiile tehnice vor fi definitivate in cadrul Studiului de Fezabilitate aflat in pregatire, si vor fi aduse public la cunoștință tuturor locuitorilor Vișeu de Sus, de îndată ce vor fi finalizate.
„Traseul centurii ocolitoare se desprinde din DN18, in zona km 124+000 si se incheie la iesirea catre Moisei in zona km 127+500, avand o lungime de aproximativ 4km. Centura ocolitoare va avea caracteristici tehnice pentru un drum de clasă tehnică 3, cu latimea platformei de 10m, din care 2×3.50 m carosabil si 2×1.50m acostament consolidat, cu o viteza de proiectare de 80km/ora. Conexiunea cu DN18 se va asigura prin intersectii giratorii iar intersectiile cu drumurile locale vor fi realizate in regim denivelat cu pasaje, pentru asigurarea unei fluente a traficului si un grad ridicat pentru siguranta circulatiei, anunță Vasile Coman”, primarul orașului Vișeu de Sus.

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version