IMPORTANT

ÎNVĂȚĂMÂNT – Două licee băimărene și-au păstrat certificatul „Școală Europeană”

Publicat cu

pe

Aflată la a XIX-a ediție (cu o întrerupere de doi ani provocată de pandemia de Covid-19), Competiția națională „Școală Europeană” și-a desemnat câștigătorii în urma evaluării dosarelor de candidatură depuse de unitățile de învățământ înscrise.
„La ediţia din acest an s-au înscris 134 de unităţi de învăţământ preuniversitar din 38 de județe și din municipiul București. Dintre acestea, primele 104 primesc certificatul și trofeul „Școală Europeană”. Colegiul Național „Mihai Eminescu” Baia Mare (foto) și Colegiul Tehnic „George Barițiu” Baia Mare se află pe lista unităților de învățământ câștigătoare, reconfirmându-și titlul”, informează reprezentanții ISJ Maramureș.
Evaluarea candidaturilor şcolilor înscrise în competiție s-a realizat după următoarele criterii:
– coerenţa activităţilor derulate în cadrul proiectelor/programelor europene cu politica generală a instituţiei şcolare
– integrarea activităţilor derulate în cadrul proiectelor/programelor europene în programul curent al şcolii
– performanțele școlare reflectate în rezultatele elevilor
– asigurarea egalităţii de şanse și facilitarea accesului la educație
– continuitate şi constanţă în derularea de activităţi/proiecte/programe europene
– strategie şi modalităţi de implementare și evaluare
– strategie şi modalităţi de valorizare (diseminare şi exploatare a rezultatelor/produselor)
– dezvoltarea dimensiunii europene a educației și integrarea valorilor europene în cultura organizațională a unității de învățământ prin activitățile de cooperare europeană
– calitatea documentelor de candidatură (documentele manageriale pentru perioada 2021 – 2024, formularul de candidatură și portofoliul ilustrativ).
Certificatul „Școală Europeană” este valabil trei ani, după care școala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obținut. Astfel, pentru menținerea titlului, pe lângă un management coerent și performant, școlile trebuie să dezvolte noi proiecte de parteneriat școlar cu unități similare din Europa.

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version