ACTUALITATE

INVESTIȚII – Bitcoin, la minimul din ultima lună. Declinul poate continua

Publicat cu

pe

Bitcoin a coborât la cel mai redus nivel din ultima lună, în contextul în care aversiunea la risc a investitorilor trage în jos întreaga piață a criptomonedelor. 

Cea mai importantă criptomonedă a scăzut luni cu până la 4,2%, la 38.580 dolari. Ether, a doua criptomonedă ca mărime, a scăzut cu 4,7%, coborând până la 2.902 dolari. Valoarea pieței globale de criptomonede a scăzut cu aproximativ 4% în ultimele 24 de ore, până la 1.900 de miliarde de dolari, potrivit datelor CoinGecko, precizează profit.ro.

Indicatorii de analiză tehnică sugerează că, în pofida declinului recent, bitcoin „este încă departe de a fi supravândută”, ceea ce înseamnă că scăderile ar putea continua. Suportul pe termen scurt, de 35.000 de dolari, nu va rezista pentru mult timp, afirmă John Roque, analist tehnic la 22V Research, într-o notă, citată de Bloomberg.  „Continuăm să credem că va ajunge (bitcoin-n.red) la nivelul de 30.000 de dolari”, mai afirmă Roque.   Bitcoin, alături de alte active cu risc ridicat, a întâmpinat dificultăți în ultimele luni.

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version