IMPORTANT

INVESTIȚII – Ministerul Finanțelor lansează o nouă emisiune de titluri de stat pentru populație

Publicat cu

pe

Ministerul anunță că, începând de astăzi, cei interesați pot achiziționa titluri de stat Tezaur cu maturități de 1 și 3 ani, având dobânzi anuale de 6%, respectiv 6,85%.

Titlurile de stat pot fi cumpărate astfel:

– Între 08 iulie 2024 și 08 august 2024 online, exclusiv de către persoanele fizice înregistrate în SPV, pentru titlurile lansate prin unitățile Trezoreriei Statului. Operațiunile online includ deschiderea unui cont de subscriere la o unitate selectată a Trezoreriei Statului, subscrierea titlurilor de stat Tezaur și transferul sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar, alt cont de subscriere sau un cont Junior;
– Între 08 iulie 2024 și 09 august 2024 la sediul unităților Trezoreriei Statului;
– Între 08 iulie 2024 și 08 august 2024 în mediul urban și între 08 iulie 2024 și 07 august 2024 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

În comunicat se menționează și că “dobânda este anuală și plătibilă conform termenelor prevăzute în prospectul de emisiune. Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și pot fi răscumpărate anticipat. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Subscrierile pot fi anulate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri”.

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version