Connect with us
Descarcă aplicația

ADMINISTRATIE

Ionel Bogdan, despre anularea evenimentului Hora la Prislop 2024

Publicat cu

pe

Așa cum deja 24news.ro a anunțat deja, în 2024 nu vom avea Hora la Prislop, un eveniment tradițional care avea loc în fiecare an în luna august și care aduna români din toate părțile acestea. Era și o perioadă în care maramureșenii care veneau în concediu din străinătate aveau ocazia să socializeze, să se distreze pe muzica populară și nu numai. Acum au venit și explicațiile oficiale de la liderul administrației județene, Ionel Bogdan.
„Hora de la Prislop rămâne un eveniment de tradiție pentru comunitatea maramureșană. Manifestarea este organizată, de obicei, în colaborare cu județele Suceava și Bistrița Năsăud, iar datorită contextului politico-administrativ, am decis că ar fi mai înțelept să nu se desfășoare în acest an. Se apropie alegerile parlamentare și cele prezidențiale, avem multe priorități la nivel de dezvoltare unde ne-am asumat numeroase investiții și toate acestea au condus la luarea acestei decizii. Intenția nu este de a minimiza importanța Horei de la Prislop. Sunt convins că evenimentul va fi organizat în anii următori, fără să fie politizat de apropierea unor scrutinuri electorale, reflectând doar tradițiile noastre frumoase și valorile maramureșene care ne-au dus renumele departe.
Banii pe care i-am fi alocat pentru organizarea ediției din acest an au fost direcționați în mod strategic către proiecte de infrastructură, educație și sănătate. Acestea vor contribui în mod direct la îmbunătățirea calității vieții maramureșenilor, iar în final acesta este cel mai important aspect. Asta nu înseamnă că nu ne mai bucurăm de evenimente cultural – artistice. Sunt mai multe prevăzute pentru luna august, pe care le susținem, care ne aduc efervescența necesară, dar și vizibilitate și beneficii economice imediate pentru comunitatea noastră.
Sunt conștient că această decizie va fi cel mai probabil folosită de unii actori de pe scena politică pentru a genera polemici. Aceleași voci care ar fi dorit să politizeze evenimentul și să îl folosească în scop electoral. Decizia este, însă una administrativă, iar cârcotașilor le recomand să se bucure că actuala administrație a județului mai face și lucruri concrete pentru maramureșeni. Sunt convins că de sindrofii nu vom duce lipsa în următorii patru ani. Pe voi, dragi maramureșeni, vă asigur că rămân același susținător al tradițiilor, cu respect pentru moștenirea noastră culturală și cu dorința de mă dedica și pe mai departe dezvoltării Maramureșului, pentru a vedea maramureșenii prosperând!”, arată Ionel Bogdan.
Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
1 Comment

1 Comments

  1. Gheorghe Pleșescu

    14 august 2024 at 15:55

    Au investit în „infrastructură, educație și sănătate”? Râsul, râsului! Bă, nu mai aveți pic de rușine!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo