Connect with us
Descarcă aplicația

ADMINISTRATIE

IONEL BOGDAN – „Singura soluție este ca Primăria Baia Mare să achite facturile către Drusal”

Publicat cu

pe

În cadrul ultimei ședinței ordinare a Consiliului Județean (CJ Maramureș), a fost abordată și problema gunoiului care sufocă în acest moment municipiul Baia Mare.

Ionel Bogdan, președ. CJ Maramureș, consideră că, pentru rezolvarea problemei, Primăria Baia Mare trebuie să achite facturile către Drusal SA, iar societatea să-și reia activitatea de urgență.

„Această problemă vine în urma deciziei Primăriei Baia Mare de a nu plăti facturile restante către societatea Drusal SA pentru prestarea serviciului public de colectare a deșeurilor menajere. Astfel că, de săptămâna trecută, de miercuri, deșeurile menajere nu au mai fost colectate de către Drusal SA, deși băimărenii au achitat taxa pentru colectarea deșeurilor încă de la începutul anului 2021.
În acest sens, am solicitat consilierilor locali din cadrul Consiliului Local Baia Mare să ceară înființarea unei comisii de anchetă în cadrul ședinței următoare a Primăriei Baia Mare, pentru a vedea exact ce s-a întâmplat cu sumele care au fost încasate de la cetățeni pentru deșeurile menajere de la începutul anului.
Cu toate că Primăria Baia Mare a demarat o acțiune de colectare a deșeurilor prin Serviciul Public Ambient Urban și cu ajutorul câtorva primării, dar și a Consiliului Județean Maramureș, acest lucru nu este suficient. Singura soluție pentru rezvoltarea acestei probleme este ca Primăria Baia Mare să achite facturile către Drusal Sa, iar societatea să-și reia activitatea de urgență.
Am făcut prin ADI Deșeuri o acțiune în instanță pentru ordonanță președințială pentru reintrarea în contract a Drusalului. Însă, chiar dacă vom avea câștig de cauză în instanță, Primăria Baia Mare tot va avea obligația de a-și achita facturile restante.
Îmi doresc să avem în cel mai scurt timp o rezolvare a acestei situații, iar în acest sens solicit atât consilierilor locali, dar mai ales primarului municipiului să clarifice toate chestiunile care stau în spatele acestei probleme și să rezolve de urgență problema colectării deșeurilor din Baia Mare.
În acest caz eu văd o culpă comună a celor două entități, o luptă care nu are nimic în comun cu interesul cetățenilor municipiului. O răfuială din care nu are nimic de câștigat vreun locuitor al municipiului Baia Mare.
Drusal are o responsabilitate mare pentru situația gravă în care se află astăzi Baia Mare. Nu se poate spăla pur și simplu pe mâini. Îi asigur că lucrurile nu vor rămâne așa și că împreună cu echipa Consiliului Județean Maramureș nu îi vom lăsa să își bată joc de cetățenii Maramureșului de fiecare dată când vor”, a declarat Ionel Bogdan.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate