Connect with us

SANATATE

ISJ MARAMUREȘ – Au sosit testele rapide antigen pentru preșcolari și elevi

Publicat cu

pe

Astăzi, 27 noiembrie, au fost primite la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Maramureș 164.000 de teste rapide antigen SARS-CoV-2. Acestea vor fi distribuite, în cursul zilei de luni, 29 noiembrie, către unitățile de învățământ preuniversitar din județul Maramureș, urmând a fi utilizate pentru testarea tuturor preșcolarilor, elevilor și personalului din școli și grădinițe.

„Scopul acțiunii este de a asigura monitorizarea permanentă și eficientă a riscului epidemiologic la nivelul unităților de învățământ. Toți factorii implicați în procesul instructiv-educativ sunt invitați să sprijine activitatea de prevenire a îmbolnăvirilor cu noul virus, astfel ca elevii și personalul din școli și grădinițe să beneficieze de o siguranță sanitară sporită, pentru ca actul educațional să se deruleze normal.
Cerintele de perfor­manță și de reglementare au fost elaborate de Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDM). Licitația a fost organizată de Oficiul Național de Achiziții Centralizate (ONAC)”, informează reprezentanții ISJ Maramureș.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate