ACTUALITATE

ISTORIC – Ucrainenii nu sunt ruși, Ucraina este o națiune veche

Publicat cu

pe

Yuval Noah Harari, unul dintre cei mai bine vânduţi scriitori ai deceniului, desființează justificările pe care Vladimir Putin le aduce pentru invadarea Ucrainei, scrie digi24.ro.

„Lucrul cel mai important care trebuie știut este că ucrainenii nu sunt ruși și că Ucraina este o națiune veche, independentă. Ucraina are o istorie de peste 1.000 de ani. Kievul era o metropolă importantă și un centru cultural pe vremea când Moscova nu era nici măcar un sat. În cea mai mare parte a acestui mileniu, Kievul nu a fost sub conducerea Moscovei.

El (Putin – n.red.) are această fantezie, că Ucraina nu este o națiune, că Ucraina este doar o parte a Rusiei, că ucrainenii sunt ruși. Potrivit fanteziei lui, ucrainenii sunt ruși care vor să se întoarcă în sânul Mamei Rusii. Credința lui era, cel puțin, că trebuie doar să invadeze, că Zelenski va fugi, guvernul se va prăbuși, armata va depune armele, iar ucrainenii îi vor primi cu flori pe eliberatorii ruși.

Această fantezie a fost deja spulberată. Zelenski nu a fugit, armata ucraineană luptă, iar ucrainenii nu aruncă cu flori în tancurile rusești, ci cu cocktailuri Molotov”, a declarat istoricul Yuval Noah Harari, pentru postul de televiziune Canal 12.

foto Profimedia Images

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version