Connect with us

IMPORTANT

ITM MARAMUREȘ – Precizări legate de salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată

Publicat cu

pe

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Maramureș reamintește angajatorilor că, în baza dispozițiilor Hotărârii Guvernului nr. 1071/2021, începând cu data de 01.01.2022 salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, prevăzut la art. 164 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se stabileşte în bani, fără a include sporuri şi alte adaosuri, la suma de 2.550 lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 167,333 ore pe lună, reprezentând 15,239 lei/oră.

Dispozițiile O.U.G. nr. 114/2018 privind salariul de bază minim brut în domeniile stabilite în actul normativ (construcții), rămâne la valoarea de 3.000 lei lunar.

„Facem precizarea că, dispozițiile actului normativ sunt obligatorii și pentru beneficiarii unor activități cu caracter ocazional desfășurat cu personal zilier și că, cuantumul remuneraţiei brute orare stabilite de părţi nu poate fi mai mic decât valoarea/oră a salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată şi se acordă la sfârşitul fiecărei zile de lucru sau la sfârşitul săptămânii”, a declarat Dragoș Năcuță, inspector șef în cadrul ITM Maramureș.

foto alephnews.ro

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate