Connect with us

ACTUALITATE

ITPF SIGHET – Țigări în valoare de 350.000 de lei confiscate la frontiera cu Ucraina

Publicat cu

pe

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au confiscat în cadrul unor acțiuni desfășurate la frontiera verde, aproximativ 30.000 pachete de ţigări de proveniență duty-free, în valoare de aproximativ 350.000 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

Sâmbătă, 20 noiembrie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului, județul Maramureș, au organizat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 07.00, poliţiştii de frontieră au descoperit, pe o stradă lăturalnică a comunicației Petrova-Strâmtura, un autoturism abandonat, pe care erau aplicate plăcuțe cu numere de înmatriculare de România. În interiorul acestuia puteau fi observate mai multe colete învelite în folie neagră, asemănătoare coletelor cu țigări.Ulterior, autoturismul a fost transportat la sediul SPF Valea Vișeului. În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că numărul de înmatriculare aplicat pe mașină aparține, de fapt, unui alt autoturism. În interior a fost descoperită cantitatea de 14.829 pachete cu țigări provenite din magazine de tip duty-free, în valoare de 173.500 lei. Autoturismul, în valoare de aproximativ 10.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, cantitatea de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și punere în circulație sau conducere pe drumurile publice a unui autoturism cu număr fals de înmatriculare.În continuare, se derulează verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Tot în cursul zilei de sâmbătă, 20 noiembrie a.c., și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, județul Suceava, au descoperit o cantitate însemnată de pachete cu țigări în interiorul unui autoturism. Astfel, în jurul orei 05.30, poliţiştii de frontieră au auzit, în apropiere de sediul instituției, zgomotul produs de trecerea în viteză a unui autoturism. Imediat, colegii noștri au procedat la verificarea zonei, iar pe un podeț aflat în apropiere au găsit, abandonat, un autoturism rămas cu o roată suspendată pe podeț. Mașina avea plăcuțe cu numere de înmatriculare de România. În interiorul acesteiaa puteau fi observate mai multe colete învelite în folie neagră.

Mașina a fost transportată la sediul SPF Brodina, iar în urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că numărul de înmatriculare aplicat pe autoturism aparține, de fapt, unei alte mașini. Iar după seria de șasiu a caroseriei, mașina figurează ca fiind radiată din circulație de către autoritățile din Germania. În interiorul autoturismului a fost descoperită cantitatea de 11.980 pachete cu țigări provenite din magazine de tip duty-free, în valoare de 140.166 lei. Autoturismul, în valoare de aproximativ 5.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, cantitatea de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și conducere pe drumurile publice a unui autoturism cu număr fals de înmatriculare.În continuare, se derulează verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

În data de 18 noiembrie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău, județul Maramureș, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 23.30, poliţiştii de frontieră au descoperit, în apropierea frontierei de stat cu Ucraina, pe direcția localității de frontieră Remeţi, județul Maramureș, patru colete voluminoase, asemănătoare coletelor cu ţigări.

La sediul insituției, în urma inventarierii baxurilor cu țigări descoperite, s-a constatat că acestea conțin 3.000 pachete țigări, de proveniență Duty-Free, în valoare de aproximativ 35.100 lei. În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, întreaga cantitate de țigarete fiind ridicată în vederea confiscării.În continuare, se derulează verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate