SPORT

JO 2028 – Noile sporturi pentru Jocurile Olimpice din 2028, de la Los Angeles, vor fi anunţate pe 8 septembrie

Publicat cu

pe

O decizie privind noile sporturi care vor fi adăugate la programul Jocurilor Olimpice de vară din 2028, care vor avea loc la Los Angeles, va fi luată săptămâna viitoare, conform unei surse citate joi de Reuters.

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a anunțat că pe 9 septembrie va avea loc o reuniune a Comitetului său Executiv, în cadrul căreia, potrivit sursei, se va decide programul pentru LA28.

Decizia finală va fi ratificată în cadrul sesiunii CIO, programată între 15 și 17 octombrie la Mumbai.

Comitetul Executiv al CIO este compus din președintele Thomas Bach, patru vicepreședinți și zece membri, în timp ce Sesiunea CIO reprezintă Adunarea Generală a membrilor forului olimpic.

CIO a subliniat că propunerile de noi sporturi pentru programul olimpic sunt responsabilitatea Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice, care le înaintează Comisiei pentru programul olimpic. Ulterior, acestea sunt discutate și trimise Comitetului Executiv, care le supune votului Sesiunii CIO.

Nouă sporturi aspiră să fie incluse în programul LA28: flag football, karate, kickboxing, baseball-softball, lacrosse, breakdancing, squash, motorsport și cricket. Dintre acestea, karate și baseball-softball au fost deja incluse în programul Jocurilor de la Tokyo 2020.

Dacă vor fi acceptate, aceste sporturi vor fi incluse doar pentru o ediție a Jocurilor.

Pentru Jocurile Olimpice de la Paris de anul viitor, organizatorii au inclus breakdancing, escalada sportivă, skateboarding și surfing ca sporturi adiționale.

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version