SPORT

JOSNIC – Costi Prună, atac sub centură la adresa Cristinei Neagu

Publicat cu

pe

Românii au marele dar de a-și contesta și ataca valorile. Acest lucru este confirmat și de situația Cristinei Neagu, una dintre cele mai mari handbaliste din istoria handbalului românesc și mondial, după ce a anunțat că se retrage de la echipa națională.

Cristina Neagu este atacată din toate părțile în mediul online, de cele mai multe ori sub protecția anonimatului, în mare parte de „specialiști” care n-au ținut niciodată în mână o minge de handbal.

De asemenea, la adresa ei a fost declanșată o adevărată campanie de presă, cireașa de pe tort fiind pusă de Costi Prună, care a scris în Gazeta Sporturilor un articol denigrator la adresa Cristinei, cu titlul ironic Mulțumim, Cristina Neagu!, bazat în mare parte pe informații primite „pe surse” (?!).

Autointitulat specialist în handbal, Prună a făcut acest lucru după ce ani de zile s-a extaziat și nu a contenit cu laudele la adresa Cristinei Neagu în meciurile pe care le-a comentat. Personaj alunecos și duplicitar, Prună dovedește că este și un mare oportunist, găsind prilejul cu această ocazie de a ieși în față pentru a se înscrie în trendul de atacuri la adresa Cristinei Neagu din ultima vreme.

Ce-l mână în luptă pe comentatorul Prună? Este greu de spus, probabil că încearcă să-și facă publicitate. Cert este că Neagu este o handbalistă de talie mondială, iar atacurile la adresa ei, oricât de josnice ar fi, nu pot să umbrească o carieră excepțională.

Cristinei Neagu i se reproșează că jocul României a fost dependent în ultimii ani de ea. Până la urmă, ce vină are Neagu că nu a avut la națională mai multe coechipiere de valoarea ei sau antrenorii nu au știut să o pună mai mult în slujba echipei?

Dincolo de defectele pe care le are, ca orice om, Cristina Neagu este handbalista care a jucat de 213 ori pentru echipa națională, în tricoul căreia a marcat 936 de goluri. De asemenea, este singura jucătoare din istoria acestui sport care a fost recompensată de patru ori cu titlul de cea mai bună handbalistă din lume.

În Danemarca, Cristina Neagu a participat cu echipa națională pentru a șaptea oară la un Campionat Mondial și, chiar dacă a fost  accidentată, a încercat să-ți ajute colegele în meciul pierdut cu Germania. Din păcate nu a reușit, iar România a terminat competiția pe locul 12.

Să ne așteptăm ca de acum încolo, fără ea în echipă, România să câștige medalie după medalie la turneele finale? Nu credem că ar trebui să ne facem speranțe deșarte!

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version