Connect with us

ACTUALITATE

JUDECĂTORIA BAIA MARE – Doi bărbați arestați preventiv pentru 30 de zile

Publicat cu

pe

Judecătoria Baia Mare a admis, în data de 17.01.2022, propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a unui inculpat în vârstă de 42 de ani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.
Pentru a dispune măsura arestării preventive, judecătorul de drepturi şi libertăţi a reţinut existenţa unor indicii temeinice care justifică suspiciunea rezonabilă că inculpatul, în data de 14 ianuarie 2022, în jurul orei 08:30, a condus autoturismul marca Nissan Primera, pe Bulevardul Bucureşti din municipiul Baia Mare, având o îmbibaţie alcoolică de 2,56 g/l la prima probă biologică recoltată (ora recoltării 09:10), respectiv de 2,37 g/l la cea de-a doua probă (ora recoltării 10:10).
Judecătorul de drepturi şi libertăţi a arătat că inculpatul a condus autoturismul într-o zonă intens circulată și într-o perioadă a zilei în care circulația autoturismelor și pietonilor este intensă, punându-i în real pericol pe ceilalţi participanţi la traficul rutier.
De asemenea, s-a mai reţinut că inculpatul nu a respectat culoarea roşie a semaforului electric pe direcţia de mers înainte şi că acesta este recidivist.
Inculpatul a contestat hotărârea Judecătoriei Baia Mare, dosarul urmând a fi înaintat Tribunalului Maramureş pentru soluţionarea căii de atac.

Judecătoria Baia Mare a admis, în data de 18.01.2022, propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a unui inculpat în vârstă de 61 de ani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.
Pentru a dispune măsura arestării preventive, judecătorul de drepturi şi libertăţi a reţinut existenţa unor indicii temeinice care justifică suspiciunea rezonabilă că inculpatul, în data de 15 ianuarie 2022, în jurul orei 17:00, a condus autoturismul marca Renault pe Bulevardul Bucureşti din municipiul Baia Mare, având o îmbibaţie alcoolică de 3,86 g/l la singura probă biologică recoltată (ora recoltării 17:50), acesta refuzând prelevarea celei de a doua probe.
Inculpatul a contestat hotărârea Judecătoriei Baia Mare, dosarul urmând a fi înaintat Tribunalului Maramureş pentru soluţionarea căii de atac.

„Facem precizarea că arestarea preventivă este doar o măsură preventivă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului şi înlăturarea stării de pericol pentru ordinea publică, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, informează reprezentanții Tribunalului Maramureș.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate