Connect with us

SPORT

LA ÎNTOARCEREA DIN AFRICA DE SUD – Rugbyștii de la CSM Știința au intrat în carantină

Publicat cu

pe

Cei 29 de membri ai delegației echipei CSM Știința, care s-a întors din Africa de Sud au aterizat aseară cu o cursă TAROM pe Aeroportul Internațional Maramureș. Ei au fost testați și s-au recoltat probe RT-PCR în Africa de Sud, Kenya, dar și la sosirea pe aeroport de către personal medical din cadrul Direcției de Sănătate Publică Maramureș.

Subprefectul Rudolf Stauder, președintele CJSU Maramureș, a declarat că nicio persoană nu are probleme medicale, iar autoritățile județene s-au implicat în preluarea și procesarea datelor, asigurarea condițiilor de carantinare instituțională. Echipa de rugby a fost transportată de la aeroport cu microbuze ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Gheorghe Pop de Băsești”, însoțite de echipaje ale poliției și jandarmeriei, la locația de carantinare.

După opt zile vor fi efectuate teste RT-PCR, iar dacă rezultatul probelor este negativ, în a zecea zi cele 29 persoane pot ieși din carantina instituționalizată. Măsurile de ordine publică la locația de carantinare instituționalizată vor fi asigurate de către Direcția Poliția Locală Baia Mare, cu sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi ”Pintea Viteazul” Maramureș și Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate