ACTUALITATE

Laura Vicol, soția acționarului majoritar din grupul Nordis, a blocat un proiect de lege împotriva țepelor imobiliare

Publicat cu

pe

Scandalul Nordis este departe de a se încheia. După ce ancheta publicată de Recorder a scos la suprafață țepele date românilor care au plătit în avans proprietăți ce nu s-au construit până în prezent, noi detalii de impact despre „caracatița” imobiliară apar în spațiul public.

Conform unor informații obținute de Libertatea, Laura Vicol, proaspăt demisionară din poziția de președintă a Comisiei Juridice din Camera Deputaților, a refuzat să acorde prioritate unui proiect de lege care ar fi fost făcut împotriva țepelor imobiliare. Actul fusese aprobat, în primă fază, de Senatul României (vezi facsimil).

Parlamentarii liberali au depus, încă din 2019, un proiect de lege prin care era stipulat că un dezvoltator imobiliar nu poate solicita un avans mai mare de 10% din valoarea imobilului. De asemenea, banii nu puteau fi cheltuiți decât cu avizul responsabilului tehnic al construcției.

Scopul proiectului de lege, așa cum a fost pus pe foaie, este acela de a reglementa instituirea unor standarde minime în domeniul dezvoltărilor imobiliare și al construcțiilor. Numai că documentul și-a găsit sfârșitul în „sertarul” Laurei Vicol.

Un alt punct vizat de liberali în inițiativa lor a fost reglementarea relațiilor dintre cumpărători și dezvoltatorii imobiliari sau constructori, prin aplicarea celor mai bune practici referitoare la politica de asistență pentru cumpărători în faza inițială a negocierilor sau a antecontractului, post-vânzare, precum și la efectuarea reparațiilor în perioada de garanție, în vederea asigurării protecției cumpărătorilor.

Citește întreaga știre pe libertatea.ro

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version