STIREA ZILEI

Legiferarea indirectă a prostituției în Europa, blocată prin intervenția senatorului Cristian Niculescu Țâgârlaș

Publicat cu

pe

Un proiect care ar fi permis legiferarea indirectă a prostituției în Europa a fost reîntors pentru analiză în comisiile de specialitate ale Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) după o intervenție a senatorului PNL de Maramureș, Cristian Niculescu Țâgârlaș.

Parlamentarul liberal a sesizat riscul cauzat de o formulare ambiguă din raportul “Protecția drepturilor omului și îmbunătățirea condițiilor de viață pentru lucrătorii sexuali și victimele exploatării sexuale”, document supus votului Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) în ședința desfășurată la Strasbourg, în 2 octombrie.

“Discuțiile pe care le-am avut cu colegii din grupul EPP au dus la retransmiterea raportului la comisia de specialitate a forului european. În plen, 51 de parlamentari din Consiliul Europei au susținut acest punct de vedere. A fost doar un vot împotrivă și o abținere”, a precizat senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș, membru al delegației parlamentare a României la APCE.

Succesul înregistrat la Strasbourg a venit ca urmare a sesizărilor primite de Cristian Niculescu Țâgârlaș de la ONG-urile din țară care luptă pentru combaterea traficului de persoane, precum și a dialogului cu președintele Comisiei de Egalitate și Nediscriminare din APCE, Mariia Mezentseva-Fedorenko, care a și luat cuvântul în plen pe acest subiect.

Adoptarea raportului ar fi produs efecte grave la nivel european, deschizând calea către normalizarea unei practici care, în loc să protejeze victimele, le-ar expune la noi riscuri și care ar fi anulat toate eforturile de combatere a exploatării și traficului de persoane.

” În maniera în care a fost redactat raportul, s-ar fi legiferat indirect prostituția, iar în locul protecției victimelor abuzurilor sexuale, ar fi fost favorizați proxeneții și traficanții de carne vie”, a concluzionat în intervenția sa, Cristian Niculescu-Țâgârlaș – președintele Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări a Senatului României.

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version