SPORT

LIGA ZIMBRILOR – CS Minaur obține trei puncte prețioase cu Politehnica Timișoara, la capătul unui meci complicat

Publicat cu

pe

Victorie pe teren propriu pentru CS Minaur în etapa a 22-a a Ligii Zimbrilor. Succesul nu a fost, însă, unul facil pentru băimăreni care au muncit până în ultimul minut pentru cele trei puncte în partida cu Politehnica Timișoara.

Fără Căbuț, Vujic și E. Pop (accidentați), Minaur a început exuberant jocul și în min. 5 conducea cu 4-0. Lucrurile s-au complicat în continuare, pe fondul revenirii oaspeților și a nervozității care s-a instalat în tabăra gazdelor generată de deciziile controversate luate de arbitrii N. Costache (București) și A. Vasile (Ploiești). Iritarea a ajuns la cote maxime în min. 29 când Viorel Fotache a văzut direct cartonașul roșu pentru un fault comis asupra lui Marius Sadoveac, pentru care, în mod normal, ar fi fost suficientă o eliminare de două minute. Fotache a protestat vehement și a primit și cartonașul albastru. Băimărenii au intrat la pauză cu un avantaj de un singur gol.

Jucătorii de la Minaur au revenit mult mai calmi de la cabine și odată cu introducerea lui Mihai Dobra, care a evoluat bine pe postul de centru, se părea că problemele din ofensivă au fost rezolvate. Gazdele s-au desprins la șase goluri diferență (27-21, min. 41), dar nu a fost suficient pentru a scăpa de emoții. Impulsionați de veteranii Sadoveac și Fenici, bănățenii au echilibrat jocul și, în min. 59 și 17 sec. s-au apropiat la un singur gol (32-31). Chiar dacă la ultimul atac au fost inferioritate numerică, băimărenii au gestionat bine finalul, Kozakhevych reușind să risipească ultimele emoții prin golul marcat cu 5 secunde înainte de terminarea partidei.

CS Minaur Baia Mare – SCM Politehnica Timișoara 33-31 (18-17)

Minaur: Buzogany (3 intervenții), Terekhov (9 intervenții) – Buguleț, R. Nagy 4 goluri/5 aruncări, Teca 0/1, Vujovic 6/9, Ardelean, Kotrc 8/9, Kozakevych 5 (1 din 7m)/6, Ratkovic, Da Silva 5/8, Fotache 2/2, L. Sabou, Bera, Dobra 1/2, Mănescu 2/2. Antrenor Alexandru Sabou.

Politehnica: Lazăr (3 intervenții), Pal (4 intervenții) – Păiuș 1/2, Moldovan 1/1, Bran 2/3, Trif 2/4, Sadoveac 6 (1 din 7m)/10, Marjanovic 5 (4 din 7m)/7, B. Szabo 3/3, Bordeanu, Câmpan 4/4, Fenici 4/6, Ignat, Cristescu, Chira 1/1, Baican 4/4. Antrenor Mihai Rohozneanu.

Aruncări de la 7 metri: 1-6, transformate 1-5. A ratat: Marjanovic. Minute de eliminare: 12-10. Fotache (Minaur) a văzut, în min. 29, cartonașul roșu și pe cel albastru.

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version