Connect with us
Descarcă aplicația

NEWS

LOCURI DE MUNCĂ – 52 de milioane de oameni vor rămâne fără job-uri în acest an

Publicat cu

pe

Piața locală a forței de muncă nu își va reveni nici în acest an, potrivit unui raport al Organizației Internaționale a Muncii care arată că 52 de milioane de oameni vor rămâne fără locuri de muncă, dublu față de estimarea precedentă privind anul 2022, scrie Reuters.

Problemele vor continua și în 2023, când încă vor fi aproximativ 27 de milioane mai puține locuri de muncă, susține OIM, care avertizează asupra redresării „lente și nesigure”, în raportul pe 2022 privind perspectivele sociale și ale pieței muncii.

„Perspectivele pieței muncii la nivel global s-au deteriorat de la precedentele previziuni ale OIM, o revenire la performanța de dinaintea pandemiei va rămâne probabil greu de realizat pentru cea mai mare parte a lumii în următorii ani”, se arată în raport.   Directorul general Guy Ryder le-a spus jurnaliștilor că există nenumărați factori care au determinat revizuirea datelor, „în special continuarea pandemiei și variantele sale, mai ales Omicron”.

Per ansamblu, OIM estimează că pe plan mondial aproximativ 207 milioane de persoane vor fi în șomaj în 2022. Instituția avertizează că impactul va fi semnificativ mai mare deoarece mulți oameni au părăsit piața muncii și încă nu au revenit.   Totuși, proiectatul deficit privind orele lucrate în 2022 reprezintă o îmbunătățire față de 2020 și 2021. OIM estimează că în 2021 au fost aproximativ 125 de milioane mai puține locuri de muncă, comparativ cu nivelul de dinaintea pandemiei, iar în 2020, cu 258 milioane mai puține.

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate