Potrivit datelor Eurostat, la nivelul spațiului comunitar, media persoanelor care nu-și permiteau o masă adecvată, care să conțină carne, pește sau echivalentul vegetarian o dată la două zile, a crescut în 2022, față de 2021, cu 1%. În cazul persoanelor expuse riscului de sărăcie, însă, procentul de anul trecut a fost de 19,7% în UE, cu 2,2% mai mult față de anul precedent.
Cea mai mare rată în rândul populației care nu își poate permite o masă adecvată a fost raportată de România – 22,1%, în creștere față de anul precedent – 19,2%. Bulgaria a raportat a doua ce mai mare rată din UE (21,6%), urmată de Slovacia (15,8%) și de Ungaria (13,9%). Cea mai mică rată a fost, în Irlanda (1,4%), Cipru (1,5%) și Luxemburg (1,8%).
În ceea ce privește populația expusă riscului de sărăcie, cel mai mare procent a fost înregistrat de Bulgaria (44,6%), urmată de România (43%) și de Slovacia (40,5%). De cealaltă parte, cea mai mică pondere a fost înregistrată în Irlanda (5%), Luxemburg (5,1%) și Cipru (5,6%), precizează biziday.ro.