Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

MARAMUREȘ – Anchetă după moartea unei fetițe de doi anișori

Publicat cu

pe

O fetiță de doar doi anișori a decedat zilele trecute, iar acum avem în plină desfășurare o anchetă pentru a elucida acest caz. Mai ales că pe trupul fetiței au fost descoperite de medici urme de violență fizică. Rămâne de stabilit dacă decesul a survenit în urma acestor traume fizice sau a fost o altă cauză. În funcție de aceasta se va face încadrarea juridică a faptei.

„În cursul zilei de 4 iulie 2024, specialiști din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Maramureș s-au deplasat de îndată la Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare pentru a evalua situația și pentru a oferi sprijinul necesar, în urma sesizării transmise de reprezentanții unității medicale. În paralel cu ancheta celorlalte instituții abilitate, DGASPC Maramureș a demarat propria anchetă, fiind realizate interviurile atât cu mama fetiței, cât și cu concubinul acesteia.

Având în vedere decesul ulterior al minorei, DGASPC Maramureș a solicitat Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare toate documentele medicale referitoare la minora în cauză. Analiza acestor documente este esențială pentru a stabili dacă asupra minorei au fost exercitate acte de violență. În cazul în care actele medicale vor confirma suspiciunile de violență, instituția noastră va dispune măsurile legale necesare pentru protecția celuilalt copil aflat în prezent în grija mamei și a concubinului acesteia.

DGASPC Maramureș își reafirmă angajamentul de a proteja drepturile și siguranța tuturor copiilor și va colabora strâns cu autoritățile competente pentru a se asigura că cei responsabili sunt trași la răspundere conform legii”, arată DGASPC Maramureș.

„La data de 4 iulie a.c., reprezentanții unei unități spitalicești din Baia Mare au sesizat Poliția Municipiului Baia Mare în legătură cu faptul că o minoră, de 2 ani, care a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, prezenta leziuni fizice.

Din primele verificări efectuate s-a stabilit faptul că leziunile s-ar fi putut produce prin violență. Polițiștii au identificat-o pe mama minorei, o tânără, de 23 de ani din comuna Apa, județul Satu Mare, care locuiește fără forme legale în Baia Mare.

În cursul nopții, minora a decedat. Cadavrul a fost transportat la morga spitalului în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzei morții. În cauză, a fost întocmit dosar penal și, sub coordonarea procurorului, polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de rele tratamente aplicate minorului, lovire sau alte violențe și ucidere din culpă”, arată IPJ Maramureș.

Dragoș HOJDA

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo