Connect with us
Descarcă aplicația

SANATATE

MARAMUREȘ – Cabinet de Reproducere Umană la Spitalul Județean

Publicat cu

pe

Anul 2024 aduce vești îmbucurătoare pentru cea mai mare unitate medicală din județul Maramureș. Începutul anului a fost marcat de organizarea unei conferințe dedicate medicinei de urgență la Șuior, iar acum, în cadrul unei conferințe de presă, s-a anunțat oficial inaugurarea unui nou serviciu medical de interes major pentru comunitate: Cabinetul de Reproducere Umană.

Această inițiativă reprezintă doar primul pas făcut de către actuala conducere a unității spitalicești în ceea ce privește îmbunătățirea accesului la astfel de servicii. Incidența infertilității este în creștere, generând îngrijorare în rândul populației. Numeroase cupluri se confruntă cu dificultăți în încercarea lor de a concepe un copil, iar medicii atribuie această problemă stresului, alimentației precare, fumatului, consumului de alcool și, totodată, faptului că tot mai mulți oameni decid să devină părinți după ce și-au consolidat carierele profesionale. De asemenea, șansele de reușită în concepție scad odată cu înaintarea în vârstă, conform medicilor, fiind mai mari la vârsta de 30 de ani decât la 45 de ani.

Important de menționat pentru locuitorii Maramureșului este faptul că taxa percepută pentru aceste servicii este cea mai mică din țară, de 600 de lei, incluzând și analizele medicale necesare. Până în prezent, au fost efectuate cu succes două astfel de proceduri, oferind speranță pentru viitor. Creșterea natalității în Maramureș este esențială, iar acest demers medical reprezintă un pas important în această direcție.

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo