IMPORTANT

MARAMUREȘ – Două firme și-au dezvoltat afacerile prin intermediul granturilor cu fonduri europene

Publicat cu

pe

Granturile Spațiului Economic European (SEE) și Norvegiene acordate în România, care se apropie vertiginos de 1 miliard €, au mers preponderent, pe liniile de finanțare de business, spre firme cu activitate în Transilvania și Banat, potrivit transilvaniabusiness.ro.

Echipamentele cumpărate cu granturi SEE de către furnizorul de dispozitive de sudură pentru industria auto Ramira Baia Mare (Maramureș) au contribuit la extinderea producției și reducerea consumului anual de electricitate al combinatului cu 10%. Noile utilaje de prelucrat piese mari au ajutat compania să rămână stabilă pe piață (pandemia a avut un efect negativ asupra evoluției comenzilor) și să atragă tineri care să lucreze pe mașinile moderne.

Electro Razpam (Maramureș) a amenajat o microhidrocentrală cu putere instalată de 2,8 MWh pe râul Cavnic, însă din cauza apei torențiale, vitezei sale și aluviunilor antrenate în curgere nu putea să funcționeze conform estimării inițiale. Proiectul a vizat creșterea capacității maxime de producție de la 1,9 la 2,8 MWh, retehnologizarea instalațiilor, scăderea emisiilor de CO2.
Acesta s-a cifrat la 455.000 de euro: grantul – 78%, contribuția beneficiarului – 22%.

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version