ACTUALITATE

MARAMUREȘ- Garda de Mediu face verificări pe fose septice. Obligațiile primăriilor

Publicat cu

pe

Primăriile din Maramureș trebuie să dețină un registru în care să fie înregistrați deținătorii de bazine vitanjabile etanșe. Garda de Mediu Maramureș a anunțat că are în derulare controale dispuse de Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu privind verificarea conformării sistemelor individuale adecvate, conform prevederilor din HG 714/2022 privind aprobarea criteriilor pentru autorizarea, construcția înscrierea/înregistrarea, controlul, exploatarea și întreținerea sistemelor individuale adecvate de colectare și epurare a apelor uzate.

„Potrivit prevederilor din HG 714/2022 , capitolul III , Înscrierea/Înregistrarea sistemelor individuale adecvate, autorităţile publice locale au obligaţia înfiinţării şi întreţinerii unui registru de evidenţă a sistemelor individuale adecvate dintr-o unitate administrativ-teritorială, în termen de 90 de zile de la intrarea în vigoare a hotărârii Guvernului de aprobare a prezentelor criterii. Prin grija reprezentantului unităţii administrativ-teritoriale, proprietarul spaţiilor conectate la sistemul individual adecvat de epurare are obligaţia să înscrie sistemul de epurare în registrul autorităţii publice locale pentru evidenţa unor astfel de sisteme, în termen de 120 de zile de la conectarea incintei la sistemul de colectare şi/sau epurare a apelor uzate.

Obligaţia înregistrării prevăzută la alin. (1) revine şi proprietarilor de sisteme individuale adecvate construite înainte de intrarea în vigoare a prezentului act normativ, în termen de 180 de zile de la intrarea în vigoare a hotărârii Guvernului de aprobare a prezentelor criterii”, precizează Marcela Chindriș, comisar-șef al Gărzii de Mediu Maramureș.

FOTO storia.ro

Dragoș HOJDA

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version