Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

MARAMUREȘ – Rezultatele finale de la Bacalaureatul de toamnă (după contestații)

Publicat cu

pe

Rezultatele finale (după soluționarea contestațiilor), obținute de candidații care au susținut examenul naţional de bacalaureat în sesiunea august 2024, au fost publicate astăzi, 30 august, de Ministerul Educației, pe pagina web dedicată și în centrele de examen.

La nivel național, sesiunea curentă a fost promovată de 9.052 de candidați (cu 846 mai mulți, în raport cu prima afișare), astfel că rata de reușită la examen pentru toate promoțiile a crescut cu 3% după soluționarea contestațiilor – 32,3% (față de 29,3%, rata inițială).

După rezolvarea contestațiilor, în Maramureș rata de promovabilitate a crescut de la 27,72% (înainte de contestații) la 30,24%. În județul Maramureș au fost depuse 425 de contestații. Această sesiune a fost promovată de 264 de candidați. Rezultatele finale pot fi vizualizate AICI.

Nota minimă de promovare a fiecărei probe scrise este 5 (cinci), iar media finală necesară pentru a promova examenul este cel puțin 6 (șase). Rata de promovare este calculată din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo