Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

MĂSURĂ – Norvegia introduce taxa pe kg la masinile electrice plus un TVA de 25% care pana acum era ZERO

Publicat cu

pe

Cea mai electrificata tara din Europa la capitolul masini electrice incepe de la 1 ianuarie 2023 sa taxeze agresiv masinile electrice pentru ca pe soselele din Norvegia circula cele mai multe masini de acest tip din lume.
Daca pana acum Norvegia afisa TVA ZERO pentru achizitia unei masini electrice, de acum daca vei vrea sa-ti cumperi un asemenea model trebuie sa platesti 25% taxa pe valoarea adaugata.

Aceasta TVA urmeaza sa fie aplicat masinilor cu pretul de vanzare de 47.000 euro, adica a 90% din parcul auto nou EV din Norvegia!
Pe langa acest TVA perfect normal, statul norvegian a introdus de la 1 ianuarie si TAXA PE KG a masinilor electrice, adica daca masina ta cantareste peste 500 de kg trebuie sa platesti 5.86 lei pe fiecare kg, iar o masina full size EV cantareste in medie peste 2.5 tone la gol, adica platesti o taxa suplimentara de 3.000 euro.
In Romania deja a fost introdusa TAXA PE SOARE pentru cei care produc curent singuri cu panouri fotovoltaice pentru masina EV proprie, iar in perioada urmatoare trebuie sa ne asteptam si la ANULAREA AJUTORULUI RABLA PLUS DE 11.500 EURO dat gratis dealerilor auto la vanzarea de masini EV.

sursa atolatest.ro

Actualitate

YHP Logo