Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

MINISTERUL SĂNĂTĂȚII – Două spitale din Maramureș afectate de un atac cibernetic

Publicat cu

pe

Ministerul Sănătății informează că, în cursul nopții de 11 spre 12 februarie, a avut loc un atac cibernetic masiv de tip ransomware asupra serverelor de producție pe care rulează sistemul informatic HIS. Ca efect al atacului, sistemul este nefuncțional, fișierele și bazele de date sunt criptate.
18 unitățile medicale din întreaga țară au fpst afectate de atacul cibernetic. Printre aceste se numără și ​Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opris” Baia Mare și ​Spitalul Municipal Sighetu Marmației.
„Incidentul se află sub investigația specialiștilor IT, inclusiv experți în securitate cibernetică din cadrul Directoratului Național de Securitate Cibernetică și sunt evaluate posibilitățile de repunere în funcțiune. De asemenea, au fost activate măsuri de prevenție exceptională și pentru celelate spitale care nu au fost afectate de atac.
Ministerul Sănătății, în parteneriat cu instituțiile din domeniu, monitorizează atent situația pentru remedierea cât mai rapidă a disfuncționalităților. În toate spitalele în care funcționează acest tip de sistem informatic, au fost luate măsuri de siguranță, limitare internet, salvare date pe suport extern, etc”, transmite Ministerul Sănătății.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate