Connect with us

SPORT

MINISTERUL SĂNĂTĂȚII – Rugbystul de la CSM Știința este „foarte probabil” infectat cu Omicron

Publicat cu

pe

Un jucător de la echipa de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare, care s-a întors din Africa de Sud, a fost testat pozitiv la infecţia cu virusul SARS-CoV-2. Din câte se pare, el ar putea fi infectat cu tulpina Omicron, ca și ceilalți doi pasageri depistați cu noua tulpină după ce au ajuns la București cu aceeași cursă aeriană, pe 30 noiembrie.

“În urma rezultatelor parțiale ale secvențierii tulpinii provenind de la sportivul din județul Maramureș, este foarte probabil ca aceasta să fie similară (OMICRON) cu cele identificate la alți 2 pasageri din cursa din Africa de Sud. Diagnosticul va fi finalizat în cursul acestei săptămâni. Persoana se află în izolare, cu stare de sănătate bună. Este vaccinată și nu manifestă simptome”, au declarat reprezentanții Ministerului Sănătății.

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) precizează că informaţiile potrivit cărora alţi patru sportivi din Baia Mare repatriaţi recent din Africa de Sud ar fi pozitivi cu SARS-CoV-2 sunt false, existând doar o singură persoană pozitivă.

”Precizăm că informaţiile potrivit cărora alţi patru sportivi repatriaţi recent din Africa de Sud ar fi pozitivi cu SARS-CoV-2 sunt false. Potrivit informaţiilor primite de la DSP Maramureş, doar o singură persoană a fost testată pozitiv, informaţiile despre acest caz fiind deja transmise public”, informează reprezentanții GCS.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate