Connect with us

ACTUALITATE

MINIVACANȚA DE 1 DECEMBRIE – Jandarmii maramureșeni vor fi la datorie

Publicat cu

pe

Jandarmii maramureșeni vor fi la datorie pe teritoriul județului nostru și în perioada 27 noiembrie-1 decembrie, astfel încât cetățenii să poată petrece în siguranță timpul liber.

Jandarmii vor acționa în zonele aglomerate, atât independent cât și în cooperare cu polițiștii, pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică dar și pentru verificarea respectării măsurilor preventive dispuse de autorități în actualul context epidemiologic.
În ziua de 1 decembrie, pentru siguranța cetățenilor, jandarmii vor fi prezenți la evenimentele dedicate ,,Zilei Naționale a României” ce se organizează în Baia Mare, Sighetu Marmației, Vişeu de Sus şi Târgu Lăpuş.
Jandarmeria Maramureș recomandă tuturor participanților la evenimente să respecte măsurile de protecție sanitară dispuse de autorități în contextul pandemiei de Covid-19, iar în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte antisociale să solicite sprijinul forțelor de ordine aflate în apropiere sau să apeleze numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Și jandarmii montani maramureșeni vor fi la datorie și în perioada 27 noiembrie-1 decembrie, pregătiți să execute misiuni de menţinere a ordinii publice pentru prevenirea şi descoperirea infracţiunilor în staţiunile montane şi pe traseele turistice, precum și să acționeze pentru căutarea şi salvarea persoanelor care se află în pericol în zona de responsabilitate. De asemenea, aceștia vor continua să desfășoare activități de informare, în contextul respectării măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.
Având în vedere faptul că în perioada următoare unele persoane se vor afla pe traseele turistice montane, în scopul evitării unor accidente nedorite în aceste zone şi pentru a fi în siguranţă, jandarmii montani transmit iubitorilor de drumeții următoarele recomandări:
1. Înainte de a pleca în excursie, informaţi-vă temeinic în legătură cu itinerariul propus prognoza meteo, condiţiile climatice locale, starea de funcţionare a mijloacelor de transport pe cablu – acolo unde acestea există;
2. Plecaţi pe munte doar cu echipament adecvat anotimpului rece;
3. Nu riscaţi să plecaţi singuri la drum și alegeţi traseele în funcţie de pregătirea fizică, tehnică şi psihică a celui mai slab din grup;
4. Folosiţi numai traseele marcate și nu vă abateți de la traseu;
5. În cazul apariției unei situații de dificultate sau de risc la adresa integrității, sănătății sau a vieții, puteți solicita ajutorul jandarmilor prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112, specificând, pe cât posibil, următoarele:
– datele de identificare ale persoanei care anunţă;
– ce s-a întâmplat;
– câte persoane au nevoie de ajutor;
– unde sunt persoanele aflate în dificultate;
– când s-a produs accidentul.
Jandarmii maramureşeni reamintesc cetăţenilor că pentru orice problemă întâmpinată în zona montană să apeleze cu încredere la ajutorul oferit de jandarmii montani.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate