Connect with us

ACTUALITATE

MOBILĂ SECOND HAND – Peste 5.300 kg de deșeuri oprite la intrarea în țară la PTF Petea

Publicat cu

pe

Poliţiştii de frontieră sătmăreni, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Satu Mare, nu au permis intrarea în ţară a unui automarfar încărcat cu peste 5.300 kilograme de deșeuri, constând în mobilă second hand uzată, pentru care șoferul nu a putut prezenta documentele prevăzute de lege necesare transferului unor astfel de materiale.

În data de 14 ianuarie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar cu semiremorcă marca Mercedes, condus de un cetăţean roman.

Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, mobilă second hand de la o societate comercială din Germania pentru o firmă din România.

În urma controlului efectuat, s-a constatat faptul că mijlocul de transport era încărcat cu 5.320 kg mobilă second hand într-o stare avansată de degradare, fiind de fapt deşeuri, pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege.

Au fost informați reprezentanții Gărzii de Mediu Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate în automarfar nu pot intra pe teritoriul României întrucât sunt considerate deșeuri.

În acest caz autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mărfii transportate.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate