Connect with us

ACTUALITATE

MOISEI – Percheziții într-un dosar de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori

Publicat cu

pe

Ieri, 12 ianuarie, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică au pus în executare patru mandate de percheziție domiciliară la sediile și locuințele unor persoane fizice și juridice bănuite că în cursul lunilor decembrie 2021 – ianuarie a.c. au comis ilegalități în domeniul silvic.

Activitățile s-au desfășurat sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dragomirești, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori.
Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit faptul că în perioada decembrie 2021 – 04 ianuarie 2022, doi bărbați ar fi tăiat și sustras fără drept mai mulți arbori, nemarcați, din fondul forestier național. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este estimat la o valoare de peste 12.000 lei.
În urma perchezițiilor desfășurate de polițiști la sediile și punctele de lucru ale două societăți comerciale din Moisei, precum și la domiciliile a doi bărbați din aceeași localitate, a fost identificată și indisponibilizată cantitatea de 16,31 mc material lemnos provenit din activități infracționale, precum și bunuri și înscrisuri de natură a proba activitatea infracțională.
Activitățile de percheziție au beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului de Acțiuni Speciale și al specialiștilor din cadrul Direcției Silvice Maramureș.
Cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale, urmând a fi dispuse măsuri legale.

foto arhivă

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate