Connect with us

ADMINISTRATIE

MULT GUNOI – CJ Maramureș dă în judecată Drusal și cere Primăriei Baia Mare să-și plătească datoriile

Publicat cu

pe

Vineri, 17 decembrie, a avut loc o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș pe tema crizei gunoiului din Baia Mare. Municipiul Baia Mare se află într-o situație gravă de sănătate publică, cu risc epidemiologic ridicat, din cauza crizei provocate de decizia Drusal SA de a opri colectarea deșeurilor menajere de la persoanele fizice.

Decizia a fost luată în urma neplății facturilor de Primăria Baia Mare către Drusal SA pentru serviciul public de colectare a deșeurilor.

În urma ședinței Consiliul Județean Maramureș a luat o serie de măsuri urgente pentru îndepărtarea riscurilor epidemiologice și pentru a rezolva această problemă.

„Am acordat societății Drusal SA un termen de reintrare în condițiile contractuale, până vineri, la ora 13:00, termen care nu a fost respectat. În această situație, începând cu ora 14:00, SPAU Baia Mare, cu resursele și ajutorul societății Drumuri și Poduri SA, subordontă Consiliului Județean Maramureș, și cu sprijinul primăriilor Șomcuta Mare și Coroieni, a început colectarea deșeurilor menajere din punctele de colectare de pe raza municipiului Baia Mare. S-a reușit mobilizarea de utilaje, compactoare, autoutiliare, echipe de oameni și tot ceea ce este necesar pentru a curăța orașul de gunoiul menajer.
Ca urmare a situației create în urma nereluării activității de ridicare a deșeurilor, Consiliul Județean Maramureș va denunța contractul de depozitare cu Drusal SA.
De asemenea, vom acționa în instanță Drusal SA pentru recuperarea redevențelor pe colectare și depozitare pe care compania nu le-a achitat.
Totodată, cer Primăriei Baia Mare să își onoreze obligațiile contractuale, să plătească datoriile și să explice ce a făcut cu banii colectați de la băimăreni pentru curățenie și gunoi la începutul anului, când aceștia au plătit taxele și impozitele la primărie”, a declarat Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate