Connect with us

MOZAIC

MUZEUL DE ARTĂ – Secvențe actuale în plastica băimăreană 1995 – 2020

Publicat cu

pe

Ideea organizării unei expoziții de artă actuală a pornit de la necesitatea diversificării ofertei înspre public a ceea ce Baia Mare oferă, la ora de față în domeniul atât de legitim al artelor plastice. În acest sens, ne alăturăm Filialei UAP Baia Mare în efortul de a dezvolta și promova arta plastică băimăreană. Câteva trăsături rămân constante pe parcursul bogatei istorii a artei băimărene, dintre acestea, în momentul de față, remarcăm efervescența creativă a artiștilor și dinamica expozițională.

În conținutul său, expoziția dezvăluie, încă o dată, ceea ce noi numim cele două mari direcții în care a evoluat arta plastică la Baia Mare pe întregul ei parcurs istoric: direcția tradiționalistă și cea novatoare. Anul 1995 a fost fixat ca reper pentru o incursiune în palmaresul generațiilor care au debutat după acest an. Desigur sunt mostre, expoziția este o selecție din achizițiile și donațiile ultimilor ani, inclusiv cele mai recente, înregistrate în patrimoniul muzeului.

Expunerea la public, chiar și într-o perioadă dificilă din punct de vedere a relaționărilor sociale se vrea a fi un tribut adus artiștilor contemporani, în egală măsură celor expuși pe simezele sălii de expoziții temporare a muzeului și celor care nu se vor regăsi în expoziție.

Expoziția poate fi vizitată în perioada ianuarie-februarie 2022, în sala de expoziții temporare a Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare». Programul de vizitare este de miercuri-duminică, între 10,00-17,00 (accesul ultimului vizitator se face la 16,30).

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate