Connect with us
Descarcă aplicația

TEHNOLOGIE

MUZICĂ ȘI AI – Spotify și-a extins parteneriatul cu Google Cloud pentru a folosi sistemul său de AI în podcasturi și cărți audio

Publicat cu

pe

Spotify și-a extins parteneriatul cu Google Cloud pentru a folosi modele de limbaj mari pentru a ajuta la identificarea tiparelor de ascultare ale unui utilizator în podcasturi și cărți audio, pentru a sugera recomandări personalizate, transmite Reuters.

Modele de limbaj mari bazate pe inteligență artificială, cum ar fi ChatGPT al OpenAI și Google Bard, sunt instruite pe o cantitate masivă de date, pentru a genera text și alt conținut, scrie News.ro.

Google Cloud, deținută de Alphabet, are mai multe astfel de modele de limbaj, cum ar fi PaLM 2, Codey, Imagen și Chirp, care sunt instruite pe text, coduri, imagini, audio și video.

Spotify este printre companiile care au adoptat devreme AI, pe care a folosit-o pentru algoritmii de recomandare muzicală cu un deceniu mai devreme.

Compania suedeză își propune acum să folosească modelele de limbaj mari (LLM) pentru a le reproduce în conținutul său non-muzică, cum ar fi podcasturi și cărți audio. Gigantul de streaming muzical a încercat să-și sporească câștigurile prin creșterea listei de formate generatoare de venituri, cum ar fi podcasturi și cărți audio.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate