Connect with us
Descarcă aplicația

POLITICA

NĂSCUT ÎN BOCICOIU MARE – Un maramureșean face parte din administrația prezidențială de la Kiev

Publicat cu

pe

Alex Greceniuc este născut în comuna maramureșeană Bocicoiu Mare, a absolvit Colegiul Național Dragoș Vodă din Sighetu Marmației și Facultatea de Arhitectură și Urbanism Cluj-Napoca. Drumul vieții la dus în Ucraina și pe 17 ianuarie a fost numit membru al Consiliului de Tineret din cadrul administrației prezidențiale de la Kiev.

Recent, a acordat un interviu pentru Libertatea, în care vorbește despre situația tensionată de la granița cu Rusia și despre poziția în care se află acum România, în calitate de stat NATO vecin cu Ucraina.

„În prezent, situația din Ucraina e una foarte dinamică și intensă. Asta și din punct de vedere al cooperării diplomatice cu partenerii strategici, dar și al străduințelor diplomaților ucraineni de a aplana situația prin negociere. Toate pentru a evita o eventuala confruntare armată. Dacă acum două luni discuțiile vizau anumite scenarii probabile, acum situația s-a intensificat, dovadă fiind interacțiunile recente ale liderilor preocupați de situația din regiune și reprezentanții Rusiei.

Cât timp România își va face datoria de bună vecină și va susține demersurile de descurajare a oricăror intervenții din partea Rusiei pe teritoriul Ucrainei nu are motive să își facă griji. Repet: dacă România va conlucra la nivel diplomatic pentru a susține solicitările Ucrainei la toate nivelurile, vorbim de NATO, Parlamentul European, Adunarea Parlamentară a Comisiei Europene, de scădere a tensiunilor din regiune și va pune umărul la implementarea măsurilor necesare pentru păstrarea păcii în regiune, nu are de ce să-și facă griji”, a declara Alex Greceniuc.

Actualitate

YHP Logo