Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

NBA – LeBron James, primul jucător din isorie care atinge bariera de 40.000 de puncte în NBA

Publicat cu

pe

Sâmbătă seara, LeBron James, superstarul echipei Los Angeles Lakers, a făcut istorie devenind primul jucător din NBA care a atins impresionanta cifră de 40.000 de puncte în cariera sa profesională de baschet, conform informațiilor furnizate de AFP.

Cunoscut sub numele de „King James”, LeBron a realizat această performanță în timpul meciului pierdut împotriva formației Denver Nuggets, campioana en titre a NBA, cu un scor final de 114-124.

În februarie 2023, LeBron James a stabilit deja un record de puncte, depășindu-l pe legendarul Kareem Abdul-Jabbar (38.390 puncte).

În meciul împotriva Denver Nuggets, sâmbătă, LeBron a înscris 26 de puncte, ajungând la un total de 40.017 puncte în cariera sa, devenind astfel primul jucător de baschet care depășește această marcă impresionantă.

La vârsta de 39 de ani, LeBron James este cel mai în vârstă jucător care activează în NBA în prezent. Cu toate acestea, el continuă să impresioneze prin performanțele sale, apropiindu-se de o medie de 25 de puncte pe meci în cel de-al 21-lea sezon al său în baschetul profesionist american.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate