Connect with us
Descarcă aplicația

POLITICA

NEGOCIERI UCRAINA – RUSIA – Ucraina a cerut retragerea tuturor trupelor rusești, inclusiv din Crimeea și unele zone din Donețk și Lugansk

Publicat cu

pe

Delegația ucraineană a cerut în cadrul discuțiilor cu Rusia, susținute în Belarus, ca invadatorii să-și retragă toate trupele din Ucraina, inclusiv din Crimeea și anumite districte din regiunile Donețk și Lugansk, transmite Ukrinform.net.

Oleksiy Arestovych, un consilier independent al șefului biroului președintelui ucrainean, a anunțat acest lucru la postul de televiziune Current Time, potrivit unui corespondent Ukrinform.

„Condițiile noastre sunt clare (…) Vorbim despre Donbas și Crimeea. Toate trupele ar trebui să părăsească Ucraina! Oricum îi vom îngropa pe toți, așa că e mai bine să plece voluntar”, a spus el.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat, la 27 februarie, că a avut o convorbire cu Alexandr Lukașenko, dictatorul Belarusului. Aceștia au convenit că delegația ucraineană se va întâlni cu delegația rusă fără nicio condiție la granița ucraineană-belarusă, în apropierea râului Prypiat.

Lukașenko a promis că se va asigura că „toate avioanele, elicopterele și rachetele staționate pe teritoriul Belarus rămân la sol în momentul deplasării, al discuțiilor și al întoarcerii delegației ucrainene”.

Actualitate

YHP Logo