ACTUALITATE

NOUL POD PESTE TISA – Pe malul românesc gradul de execuție este de 25%, ucrainenii nu au început lucrările

Publicat cu

pe

La Sighetu Marmației, a avut ieri o întâlnire de lucru la care președintele Consiliului Județean Maramureș s-a întâlnit cu reprezentanți din partea Ministerului Transporturilor, Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, cu delegația ucraineană, constructorul și proiectantul, pe tema construcției noului pod peste Tisa.
Lucrările avansează în ritm alert pe malul românesc, unde gradul de execuție e de peste 25%. Discuțiile s-au axat pe consolidarea colaborării cu autoritățile ucrainene, pentru a asigura implementarea cu succes a acestui proiect și, totodată, demararea lucrărilor și pe malul ucrainean.
„Am primit asigurare din partea autorităților ucrainene cu privire la obținerea cât mai rapidă a autorizației de construire necesară pentru demararea lucrărilor pe malul ucrainean al podului transfrontalier.
Am mers, de asemenea, și pe șantierul podului peste Tisa, pentru a vedea în teren cum evoluează lucrările.
Acest proiect, de o importanță majoră pentru Maramureș și Transcarpatia, este așteptat de maramureșeni de peste 20 de ani, iar odată finalizat va avea o contribuție majoră în dezvoltarea economică a celor două regiuni”, transmite Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version