Connect with us

TEHNOLOGIE

NOUL SOCIAL MEDIA – Facebook propune abonamente lunare pentru utilizatori

Publicat cu

pe

Românilor le place pe reţelele de socializare. Un studiu recent arată că 91% dintre români petrec măcar o oră pe rețele. Iar unii, chiar și 4 ore zilnic. Dar cum ar arăta aceste cifre dacă pentru a intra pe Facebook, Instagram, X sau TikTok ar trebui să plătim un abonament lunar.

Dacă nu ati primit încă, o să primiți în zilele următoare pe Facebook sau Instagram întrebarea ce vreți să faceți: să plătiți pentru a continua să stați pe Facebook sau doriți opțiunea gratuită, însă cu reclame și oferind acces la date persoanele. Să le luăm pe rând.

Dacă alegeți prima variantă, vă puteți abona pentru a folosi conturile de Facebook şi de Instagram fără reclame, iar preţul începe de la 12,99 de euro pe lună pentru variantele de aplicații mobile pe Android şi iOS. Pentru cei cu PC, prețul este de 9,99 de euro pe lună.

Cealaltă variantă, cea gratuită, vine la pachet cu reclame. Și mai mult de atăt. Vei fi pus să îți dai acordul pentru folosirea datelor cu caracter personal. Cu alte cuvinte, susțin analiștii, nu este atât de gratuit. Si asta pentru că aceste date pe care Meta, compania din spatele Facebook sau Instagram, le colectează înseamnă pentru ei bani, foarte mulți bani! Miliarde de dolari.

Simplificat, aceste date sunt folosite pentru a vinde reclame, multe și ieftine. Practic, fără prea mare efort din partea companiei. Cine are informația, are banii și evident puterea. Însă, dupa ce Uniunea Europeană le-a cerut companiilor să obțină acordul fiecărui client pentru folosirea datelor persoanele lucrurile s-au complicat pentru aceste companii. Așa că Meta vrea să se pună astfel de adăpost în Europa și să nu mai plătească amenzi. Ne pune pe noi toți să alegem, plătim lunar bani sau plătim prin fiecare accesare cu datele noastre personale. Evident, decizia vă aparține.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate