Connect with us

ACTUALITATE

NU ACUM – Guvernul amână implementarea e-Factura și e-TVA

Publicat cu

pe

Guvernul face pași înapoi în privința implementării sistemelor e-Factura și e-TVA, ca urmare a criticilor primite din partea mediului de afaceri. Ministerul Finanțelor a lansat în dezbatere publică un proiect de ordonanță care propune amânarea mai multor termene pentru aplicarea acestor sisteme. Astfel, intrarea în vigoare a prevederilor esențiale din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 70/2024 va fi amânată până la 1 ianuarie 2025.

Această decizie are scopul de a facilita tranziția pentru toate categoriile de contribuabili. Pentru sistemul e-TVA, aplicarea pentru persoanele care folosesc TVA la încasare va începe de la 1 august 2025, din cauza lipsei de date suficiente în sistemul informatic național RO e-ȘAF-T pentru precompletarea decontului e-TVA.

În ceea ce privește sistemul e-Factura, utilizarea obligatorie va începe de la 1 iulie 2025. Până atunci, utilizarea va fi opțională pentru institutele culturale străine și furnizorii acestora, din cauza restricțiilor tehnice actuale ale sistemului.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate