Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

Nu ne mai vindecăm – Medic și avocat prinși în timp ce luau mită

Publicat cu

pe

Două cazuri de corupție s-au aflat astăzi în atenția procurorilor anticorupție. Unul dintre ele vizează un avocat care ar fi vrut să mituiască un polițist, iar un al doilea e legat de un medic care urma să primească bani pentru a face o cezariană, o practică destul de întâlnită inclusiv în spitalele din Maramureș. Cunoaștem toții pe cineva care a trebuit să dea bani medicului pentru a face să fie operația „reușită”, asta ca să facem viața mai ușoară celei pe care o iubim. 

„Unul dintre ele vizează fapta de dare de mită a unui avocat din Baroul Olt, care a fost prins ieri în flagrant în timp ce dădea drept mită suma de 5000 de euro unui ofițer de poliție pentru ca acesta să schimbe încadrarea juridică a faptelor comise de clienții săi din contrabandă calificată în contrabandă simplă, faptă pedepsită mult mai blând. Cel de-al doilea caz face referire la fapta de luare de mită a unei doctorițe specializată în obstetrică-ginecologie de la Spitalul Clinic Municipal Filantropia Craiova, care ar fi primit mită suma de 800 de lei şi 100 de lire sterline de la o pacientă internată pentru o operație de cezariană. Sesizarea a fost formulată la DGA – Call Center anticorupție 0800.806.806.

În ambele situații, procurorii din cadrul DNA – ST Craiova, respectiv Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj au dispus cercetarea inculpaților sub măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, ambilor fiindu-le impusă obligația ca, în această perioadă, să nu-și exercite profesia de avocat, respectiv medic”, anunță Direcția Națională Anticorupție.

Dragoș HOJDA

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo