Connect with us

ACTUALITATE

NU SE POTOLESC – Noaptea infracțiunilor pe șoselele din Maramureș

Publicat cu

pe

Azi-noapte, polițiștii din Baia Sprie și Postului de Poliție Moisei, în timp ce efectuau serviciul de supravghere și control al traficului rutier, au oprit pentru control două autoturisme, la volanul cărora au identificat doi bărbați de 36 și 38 de ani din Tăuții de Sus și Moisei.

Conducătorii autoturismelor au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind de 0,91 și 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ambii au fost conduși la spital în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.
În cauză polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Tot azi-noapte, un tânăr de 20 de ani din Repedea a crezut că se poate face nevăzut. În jurul orei 03.00, polițiștii Secției 4 Leordina, aflați în serviciu de patrulare pe D.J. 187, în comuna Repedea, au observat un autoturism, care circula din direcția Ruscova- Poienile de Sub Munte.

Întrucât, conducătorul autoturismului ar fi încercat să evite echipajul de poliție, intrând pe o stradă comunală, denumită strada Bisericii, polițiștii au pornit în urmărirea acestuia folosind semnalele luminoase și acustice din dotarea autospecialei și au efectuat autoturismului semnal de oprire regulamentar.
Polițiștii au identificat la volanul autoturismului un tânăr de 20 de ani din Repedea, iar în urma solicitării documentelor personale și ale autoturismului, acesta a înmânat doar actul de identitate.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că tânărul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, autoturismul condus de acesta nu figurează înmatriculat în circulație, iar plăcuțele de înmatriculare montate pe autoturism sunt atribuite altui autovehicul.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Centrul de Permanenţă Poieni, în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

foto Arhivă

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate