IMPORTANT

NUMAI ÎN MARAMUREȘ – Soțul consilier local AUR, soția senator PSD!

Publicat cu

pe

Maramureșul continuă să surprindă prin situații care ar putea fi considerate cel puțin interesante pe scena politică locală. Dacă în urmă cu câțiva ani, un personaj local recunoștea cu mândrie că a contribuit la demiterea unui politician PSD, acum același personaj se pregătește să fie cap de afiș pentru alegerile parlamentare din partea… PSD. Întorsătura radicală de situație spune multe despre politica locală și despre flexibilitatea acesteia.

Însă povestea nu se oprește aici. Se pare că politica devine o afacere de familie în Maramureș, dar nu orice fel de afacere, ci una în care soțul (Costel Pîrvănoiu)  și soția (Marga Pîrvănoiu) își găsesc locul în partide diferite. El, consilier local din partea AUR, patron de ziar cu tradiție în Maramureș, ea – candidată pentru un fotoliu de senator din partea PSD. Într-o perioadă în care ideologiile partidelor ar trebui să dicteze pozițiile politicienilor, pare că interesul individual devine prioritar.

De remarcat este faptul că soția, candidată pentru Parlament, pare să fi avut o abilitate de negociere superioară, încheind o înțelegere favorabilă cu PSD. Astfel, ea își pregătește deja bagajele pentru București, lăsând în urmă scena politică locală.

În ceea ce privește soțul, consilier local AUR, viitorul său este încă incert. Mandatul său este vizat de alți politicieni locali, iar poziția sa este, cel puțin deocamdată, nesigură. Deși AUR câștigă tot mai multă popularitate pe plan național, în Maramureș, contextul local și competiția internă ar putea să-i pericliteze viitorul politic.

Și totuși, această situație nu ar trebui să surprindă prea mult. PSD, cel puțin la nivel local, și-a dovedit în repetate rânduri capacitatea de a negocia și de a se adapta la circumstanțe, păstrându-și astfel locul în prim-planul politicii maramureșene.

Prin urmare, această nouă „afacere” politică de familie, cu soțul consilier local AUR și soția senator PSD, este doar încă un episod din jocul strategic care definește scena politică din Maramureș. Vom vedea ce urmează și cum se vor alinia piesele acestui puzzle politic neobișnuit.

24news.ro

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version