IMPORTANT

NUTRIȚIONIST – „Este o greșeală să ne hidratăm cu bere și șprițuri”

Publicat cu

pe

Canicula se menține în aproape toată țara, cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius la umbră. Pentru a ne ajuta corpul să treacă peste această perioadă, regulile de aur sunt hidratarea și alimentația corectă, explică, pentru cititorii HotNews.ro, Anca Hâncu, medic specialist în nutriție. 

„Atunci când este foarte cald, corpul nostru se află într-un proces greu de termoreglare. Ce putem face în primul rând pentru a ne ajuta corpul este să ne hidratăm – atât cu apă plată, cât și cu apă minerală”, este recomandarea principală cu care începe medicul.

Cei cărora le este greu să bea multă apă pot adăuga o felie de lămâie sau de portocală, o frunză de mentă sau o felie dintr-un alt fruct în apa pe care o beau, pentru aromă. Sunt binevenite și ceaiurile din plante, reci, dar este de preferat ca acestea să nu fie îndulcite.

Zero alcool pe caniculă

„Pe lângă acest proces de hidratare, trebuie să înțelegem următorul lucru: corpul fiind supus unui efort de a se adapta la această temperatură ridicată, noi trebuie să îl protejăm. Și atunci, alimentația noastră trebuie să fie una ușoară, ușor de digerat, care să nu dea o sarcină în plus unui corp care deja este presat”, spune medicul nutriționist Anca Hâncu.

De aceea, o altă recomandare foarte importantă este „zero alcool pe aceste călduri”.

„Este o greșeală imensă să vrem să ne hidratăm cu bere, cu șprițuri sau cu alte băuturi – în general cu alcool. Noi trebuie să ne hidratăm cu apă și să înțelegem ce se întâmplă atunci când bem alcool: aducem o substanță care în corpul nostru se transformă în acetaldehidă, care trebuie detoxifiată în ficat. Asta în condițiile în care ficatul nostru este deja obosit, trebuie să facă față la toate procesele enzimatice, iar noi îi dăm încă o temă de făcut. Acest lucru înseamnă că alcoolul ne va obosi”, arată nutriționista Anca Hâncu.

Mai multe amănunte, pe hotnews.ro

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version