Connect with us

IDEI DECO

O vizită acasă: realizarea unei mansarde minimaliste și moderne

Publicat cu

pe

Ideea a fost să creăm un cămin care semăna cu un studio, gândit să dea cât mai mult senzația de deschis și spațios. Rezultatul este un apartament modern și relaxant la care să revină acasă un cuplu care lucrează mult. Privește.

O bucătărie neagră într-un spațiu deschis cu raze albe pe tavan și podele de lemn închis la culoare.

Fiți curajoși cu o bucătărie neagră

Katarzyna și Mikolaj s-au mutat în acest apartament în urmă cu doi ani. „Era o ruină, dar i-am văzut potențialul”. În centrul planului era o bucătărie neagră și unitățile de culoare închisă KUNGSBACKA se potrivesc perfect. „Creăm un echilibru cu albul și cu multe lumini.” Pe lista de dorințe era și o insulă. „Este folositoare pentru orice – să bem cafeaua împreună, să lucrăm, să gătim cu prietenii, să mâncăm împreună.”

Katarzyna stând pe un scaun de bar la insula din bucătăria neagră unde Mikolaj pregătește cafeaua.

Am dorit bucătăria să fie dominată de culoarea neagră, este o ancoră în centrul casei.”

 

Simte-te ca acasă

Cuplul a dorit să își facă întregul cămin în spațiu deschis. „Nu avem mulți pereți”, spune Katarzyna. În schimb, mobila delimitează spațiul. Zona de zi este organizată în jurul unor canapele comode și a unor elemente mobile care creează un sentiment de viață fluidă, facilitând orice dorești să faci, oriunde dorești.

Realizează o expunere unde totul se potrivește

„Am locuit în câteva apartamente înainte de acesta și am ținut tot timpul lucrurile împachetate în cutii” spune Katarzyna. „Aici am vrut să creez o atmosferă în care totul poate fi la vedere și să mă simt acasă. Un sentiment de permanență.”

Cărți, plante și ornamente pe o unitate de depozitare deschisă lângă o plantă mare într-un coș de ratan.

„Singurul meu sfat? Folosește luminile! Eu organizez spațiul folosind lumina. Gândește-te cum îți petreci timpul. Dacă îți place să citești sau să asculți jazz, reglează sistemele de iluminat în funcție de nevoi.”

O cameră de reîncărcare a bateriilor

Patul și baia din acest apartament sunt spațiile preferate. „Pot lucra și 12 ore pe zi, astfel încât am nevoie de un spațiu unde să mă relaxez”, spune Katarzyna. În dormitor, obiectele sunt reduse la minimum, lăsând puține elemente care să distragă atenția de la relaxare. „Doar lenjerie drăguță, tablouri drăguțe și un loc unde să ținem câteva cărți – vreau să fie ca o insulă unde să ne putem retrage.”

Lasă natura să pătrundă

Plantele adaugă culoare în tot apartamentul și ajută să aducă natura în casă. „M-a inspirat nebunia cu plantele de pe Instagram, dar a durat ceva până am învățat cum să le țin în viață!” Pentru a lăsa să pătrundă cât mai multă lumină naturală în interior, Katarzyna a decis să monteze rulouri și nu perdele. „Nu voiam să acopăr ferestrele – și, în plus, pisica le-ar fi distrus!”

Un spațiu deschis

Datorită profesiei de arhitect a Katarzynei, acesta nu s-a temut de starea dărăpănată a apartamentului. „Era o ruină. Tata este inginer – când l-a văzut prima dată a spus: „Oh, draga mea, ce-ai făcut?” „Dar ceea ce prietenii și familia au considerat a fi un risc, eu am considerat siguranță.” Acum este căminul cuplului și a pisicilor abandonate pe care le salvează. „S-a întâmplat exact așa cum mi-am planificat! Nu trebui să schimbăm nimic. Dar am început să adaug culoare. Am vopsit holul turcoaz zilele trecute – am avut toane!”

Karatzyna stând dincolo de fereastra unei camere cu pereți de cărămidă vopsiți alb și plante.

Sursa ikea com

 

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate