Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a afirmat, duminică, că România asigură peste 20% din consumul din Uniunea Europeană la carnea de oaie, informează AGERPRES.
„Mă bucur că particip a o tradiţie pe care o respectaţi de ani de zile – Sâmbra Oilor. Dumneavoastră sunteţi oameni muncitori, dumneavoastră aţi arătat că puteţi duce tradiţiile mai departe şi vă spun că încă de când păşeşti în această zonă simţi mirosul fânului cosit, al brânzei şi al cărnii de oaie preparate după vechile reţete străine.
Sunt convins că le veţi duce mai departe copiilor şi nepoţilor dumneavoastră. Toate aceste lucruri pe care dumneavoastră le faceţi a făcut ca România să fie clasată în primele două-trei ţări din Uniunea Europeană la carne de oaie şi vă mai spun un lucru, în momentul de faţă, România asigură peste 20% din consumul din Uniunea Europeană la carnea de oaie. Vreau să ştiţi că sunt un partener pentru dumneavoastră, sunt omul dumneavoastră din Guvern şi un prieten pe viaţă”, a declarat Barbu, la sărbătoarea câmpenească Sâmbra Oilor organizată pe dealul de la Huta Certeze.