ACTUALITATE

ONG-urile atacă: Ținerea câinilor în lanţ ar putea fi interzisă

Publicat cu

pe

Este timpul să renunţăm la metodele învechite şi dăunătoare, cum ar fi utilizarea lanţurilor. Nu o spunem noi, ci ONG-urile care se luptă pentru drepturile animalelor, fie ele de companie sau de fermp. Acestea spun că deşi legea în vigoare prevede o lungime a lanţului de minimum doi metri, majoritatea câinilor sunt legaţi cu lanţuri scurte, la punct fix, şi nu sunt eliberaţi niciodată pe întreaga perioadă a vieţii lor.

„ONG-urile pentru drepturile animalelor solicită prim-ministrului României şi conducerii ANSVSA să facă un apel naţional de urgenţă, prin toate căile posibile, pentru eliberarea animalelor legate, câini şi animale de fermă, pentru a se putea salva din calea calamităţilor naturale prognozate şi să emită în perioada următoare un act normativ prin care ţinerea câinilor în lanţ să fie interzisă.

O viaţă în lanţ contravine în mod explicit bunăstării animalelor, dreptului lor la un comportament natural, nevoilor lor naturale şi dă naştere comportamentelor deviante, în timp ce determină cea mai scăzută calitate a vieţii pentru animal, nerespectându-se dreptul a fi tratat o fiinţă care simte şi trebuie respectată şi îngrijită. Atât animalele de companie, cât şi cele de fermă sunt fiinţe conştiente, altruiste şimorale. Animalele non-umane manifestă la fel ca noi emoţii precum frică, fericire, mânie, tristeţe, dispreţ, surpriză, dragoste, gelozie, ruşine, simpatie, vină, mândrie, admiraţie, invidie, indignare”, susține Federația Națională pentru Protectia Animalelor.

Dragoș HOJDA

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version