handbal

OPINIE – Greierele și furnica de la CS Minaur

Publicat cu

pe

Situația financiară a clubului Minaur, care aparține de Primăria Baia Mare este gravă. Dar, aceasta nu este o știre, pentru că situația este aceeași de ani de zile.

Acum, handbaliștii au cinci luni restante la salariu, handbalistele patru, iar fotbaliștii două. Datoriile față de terți sunt, de asemenea, mari. Și nu se întrevede nicio rază de speranță că lucrurile vor reveni la normal într-un orizont previzibil de timp.
Realitatea crudă este că de ani de zile se fac cheltuieli care depășesc bugetul clubului, ceea ce nu este normal, ba am putea spune fără să greșim că este inadmisibil. Degeaba vrei să conduci un Ferrari, dacă tu nu ai bani decât de un Logan. Obișnuiți cu performanțe de-a lungul anilor și suporterii băimăreni trebuie să accepte că asta este situația.

În această vară la fotbal s-au făcut 16 transferuri, la handbal feminin șase, iar la handbal masculin patru (între timp au rămas trei, deoarece S. Makaria nu mai este în lot), în condițiile în care se știa că CS Minaur are datorii mari față de sportivi. Evident, echipele de fotbal și handbal feminin s-au întărit, în timp ce formația de handbal masculin, care l-a pierdut recent pe Buzogany, nu prea, în condițiile în care a fost cea mai performantă formație din cadrul clubului în ultimii ani.
Așa cum era normal, concomitent cu transferurile făcute, au și plecat de la club un număr similar de sportivi. Dar, campania de transferări din această vară a împovărat clubul cu cheltuieli suplimentare, pe care nu le poate suporta tot Consiliul Local.
Conducătorii de la CS Minaur nu reușesc să atragă sponsori privați și finanțarea clubului cade în sarcina Primăriei Baia Mare.

În fiecare an Consiliul Local virează în contul CS Minaur banii promiși. Chiar dacă acest lucru se întâmplă uneori cu întârziere, mai ales la începutul anului până este aprobat bugetul municipiului. În plus, s-au mai alocat bani și la rectificări, dar situația financiară a clubului tot nu s-a schimbat.

Parcă suntem în fabula “Greierele și furnica”. Evident, conducătorii de la CS Minaur sunt pe post de “greiere”. Nu par a fi interesați de ziua de mâine și nu au luat măsurile de austeritate care se impun de ani de zile. Iar atunci când situația se acutizează apelează, ca întotdeuna, la “furnică” (Consiliul Local) să salveze situația. De fapt, la avuția “furnicii” contribuie toți băimărenii care-și plătesc taxele și impozitele.

Doru Dăncuș a promis că va rezolva situația atunci când a ajuns primar interimar și în iunie restanțele vor fi reduse la două luni. A comandat un audit și a spus că s-au descoperit nereguli grave la club. Dar, băimărenii nu au aflat nicodată rezultatele auditului și nimeni de la CS Minaur nu a fost tras la răspundere pentru ce s-a întâmplat și se întâmplă la gruparea băimăreană. Concluzia nu poate fi decât aceea că edilul nu vrea ce adevărat și nu poate rezolva situația de la CS Minaur.

În această ecuație, singurii care nu pot fi învinovățiți sunt sportivii. În debutul actualului sezon, echipele de handbal masculin, handbal feminin și fotbal au câștigat, până acum, TOATE meciurile disputate. Și joacă în continuare tot pe promisiuni.

Marius CÎMPIAN

 

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version