Connect with us

STIREA ZILEI

OPINIE SPECIALIST – Maneaua a devenit brandul de țară. Manelismul, comportament politic

Publicat cu

pe

Octavian Șerban este cercetător, profesor și doctor în economie, specializat în managementul cunoașterii, dezvoltare regională și politica de productivitate și competitivitate, autor al publicației ”Knwoledge Economy Pyramid: transforming knowledge value in increasing productivity and competitiveness”.

Octavian Șerban și-a exprimat părerea despre programul de Revelion al televiziunilor din România, prin intermediul unui articol publicat de spotmedia.ro.

„În primul rând, am identificat o atracție obsesivă spre muzica așa-zis țigănească, fie că sunt noi apariții, fie că sunt reinterpretări ale unor ”grei”, majoritatea defuncți, ale căror opere sunt preluate acum, multiplicate și revărsate în eter în numele moștenirii culturale, al continuării tradiției și al respectului față de marii artiști ai nației.

În al doilea rând, mi-a sărit în ochi șablonul vestimentar cu totul la vedere, acest lucru nefiind neapărat imputabil divelor autohtone, atâta timp cât vulgaritatea, țopârlănia și opulența sunt promovate și în anumite medii de peste ocean și nu numai.

În al treilea rând, am notat modalitatea de exprimare țățească – cocălărescă, cu replici contondente, bolovănoase, ieșite din piepturi aproape îmbrăcate și din creierașe oarecum golite.

În al patrulea rând, am fost lovit frontal de tipul de mesaj golănesc – șantieresc, remarcând domni care își doresc ”banul la pungă” și ”portofelul ca purcelul”, precum și domniţe care se etalează cu avantaje de tipul ”am portbagajul sus” sau care se oferă să ”ajung la inima ta să scot toată drama din ea”, a spus Octavian Șerban.

De asemenea, Octavian Șerban a făcut o paralelă între manele și comportamentul oamenilor politici.

„Oh, nu, nu putem accepta, noi restul, dar cei reprezentativi și totodată toleranți, să ni se bage pe gât atâta subcultură și atâta contraperformanță politică și să nu reușim să ne impunem cu valorile artistice, morala creștină, virtuțile naționale autentice și aspirațiile europene care ne definesc cu adevărat!

Și mai mult, oare nu e dispus niciun lider politic, inclusiv cel care a preferat să-și scoată formațiunea din această cloacă, doar pentru a nu fi părtaș la manelismul instaurat la nivel guvernamental, să dea semnale clare că vrea să capitalizeze voința celor care încă mai credem că nu merităm ceea ce se întâmplă acum, ba mai mult, chiar putem schimba această atitudine manelistică și să ne îndreptăm către consacrare spirituală, culturală, politică și economică?”, a mai spus Octavian Șerban.

foto Antena 1

Print Friendly, PDF & Email
Citeste mai mult
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate