Connect with us

POLITICA

OPINII – Vîlceanu de la PNL: Legea pe care Ciolacu şi-a angajat răspunderea creşte taxele şi sărăceşte românii

Publicat cu

pe

Deputatul liberal Dan Vîlceanu, fost ministru al Finanţelor, a afirmat, vineri, că a semnat sesizarea la Curtea Constituţională privind pachetul de legi pe care Guvernul şi-a angajat răspunderea în Parlament pentru că actul normativ este neconstituţional, iar prin prevederile sale cresc taxele şi inflaţia, se distruge economia şi românii sărăcesc.

El a susţinut că PNL trece printr-o ”perioadă tristă”, în care actuala conducere ”sprijină toate aberaţiile fiscale pe care partidul le-a criticat în perioada Dragnea”.

”Rămân liberal. Am semnat sesizarea la Curtea Constituţională împotriva legii privind creşterile de taxe, adoptată prin angajarea răspunderii guvernului Ciolacu. PNL trece astăzi printr-o perioadă tristă în care actuala conducere sprijină toate aberaţiile fiscale pe care partidul le-a criticat în perioada Dragnea. Conducerea partidului a renunţat la a reprezenta economia privată, profesiile liberale, antreprenorii şi principiile economiei de piaţă. Eu nu voi face asta niciodată! Legea pe care Ciolacu şi-a angajat răspunderea în Parlament creşte taxele, creşte inflaţia, distruge economia, sărăceşte românii şi este neconstituţională”, a scris Vîlceanu pe Facebook.

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, a anunţat vineri că a fost depusă sesizarea la Curtea Constituţională cu privire la pachetul de legi pe care Guvernul condus de Marcel Ciolacu şi-a angajat răspunderea în Parlament.

„Am depus la Secretariatul general sesizarea USR, Forţa Dreptei şi PNL împotriva legii prin care Ciucă şi Ciolacu bagă mâna adânc în buzunarul românilor care muncesc. Cum spuneam, am găsit şi doi liberali, Vîlceanu şi Pecingină. Sunt 46 de pagini de articole de neconstituţionalitate, sunt 13 articole din Constituţie călcate în picioare de Ciolacu în acest proiect”, a spus Moşteanu.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate